Thursday, September 25, 2008

Tagged by Wanie

Aku kena tag dengan Wanie

1) Berapa pasang baju anda tahun ini dan colour apa?
Tahun ni ade 2 pasang. 1 warna maroon dan satu lagi warna biru + purple (biru kundang kut)
Satu tempah kat Muo (lama dah) satu lagi tempah kat kawan aku.

2) Makanan raya tradisional kesukaan...
Mesti la ketupat. Di makan bersama kuah lodeh, kuah kacang dan kari ayam. (especially yang ibu aku wat, rindunyer masakan ibuku..huhuhu )Rendang & serunding gak. Tapi raya tahun ni giliran hubby, biasanyer kat umah in laws wat pulut.

3) Biskut raya kegemaran..
Biskut cornflakes & biskut nestum. Bahulu pon suka gak.

4) Bapa banyak duit raya anda dapat n spend kat budak
Tak sangka dah beso gabak ni ade gak orang nk kasi aku duit raya..hehehe..ada lah dapat dr superior kat opis. Tak bley ckp amountnyer,hehehe.. Duit raya untuk bebudak ade la disediakan. hubby ramai anak sedara, aku plak ramai sepupu yang umur bawah 18 thn. Jadi jangan la buat tak paham yek! hahaha..

5) Aktiviti malam raya
Iron baju raya, isi biskut dalam bekas, wat ape2 persiapan untuk masak dan kalu ade masa tengok TV (bule ke tgk Tv? tak sempat kut..huhuhu..)

Hokey, siap sudah..dan aku pon nak la jugak menyibuk meng tag kan nama2 di bawah ni :

1) misnana
2) mzznana
3) atune
4) mariam

Sila la anda menjawab soklan exam ni yek!

1 comment:

~ mzznana ~mana matsushina said...

alamak...mak dah buat la nyaah...xpe..nnti leh p cek kat blog kita ye..hehe...