Monday, December 22, 2008

Aqim oo Aqim...

Satu hari, seperti biasa di hari Sabtu nan indah..mama Aqim akan memulakan tugas untuk memandikan anaknya.

Anaknye itu memang sangat suka time mandi, leh main buih sabun, main air dan menggosok gigi (pegang je berus gigi, gosoknye sikit je)

Sambil memandikan anaknya, mama Aqim suka berceloteh bersama-sama untuk memantapkan lagi vocab anaknya itu :

Mama : Aqim, one, two...
Aqim : Tee (three)
Mama : Clever
Aqim : (tepuk tangan)
Mama : Mana Muhammad Umar Mustaqim?
Aqim : (tunjuk kat dirinye sendiri)
Mama : Pandai Aqim..
Mama : Ok, brush your teeth
Aqim : (Masukkan berus gigi dlm mulut)

Pastu.....

Lom sempat mama nak puji good boy, Aqim dah campak berus gigi dlm lobang jamban!
(Lobang jamban itu sangat dalam ok, mmg tak dapek nk nlong)

Wawawa....

Yang mamanye tak leh tahan, Aqim leh cakap "yeah"...sambil tepuk tangan... dan buat muka gumbira..huhuhu..


Dan ape lagi, mamanyer pon menjerit "Papa...tengok Aqim ni, berus gigi dah masuk lobang jamban!" Papa nyer pulak ketawa saje sambil berkata "Aqim ni la..hem takpe le beli je yang baru nak wat cmne.."

Mamanyer pon tersedar anak nyer tu baru je 1 tahun 5 bulan, lom mengerti ape! hehehe.. layan kan aje le kerenah anaknyer tu...Petang tu jugak p beli toothbrush yang baru!

Abis citer!

1 comment:

@t00neY r00neY® said...

hihi....jgn ari2 beli baru udah ler