Tuesday, December 16, 2008

Cuti d Bagan Serai, Perak


Mak Teh yg poyos d tepi sawah..



Mandi jgn tak mandi



Pak Cu


Ha, siap warning tu! hehhe



Mari berendam



Wah, sonok tol Aqim!



Masa mula2 nk panas enjin.kekke..



Sawah yg menghijau. La ni padi dah separuh masak, maybe next month cmtu musim menuai

Balik dari Muo, kami p balik kampung kat Bagan Serai plak. Bawak sekali adik2 aku. Kami balik dari hari Khamis sampai le ari Ahad. Khamis tu kan Selangor cuti, so jumaat kitaorg amik cuti. Krismas nanti hubby tak dpt cuti, kena jaga booth buku. so balik le time ni.Sekarang ni padi baru masak separuh. So pemandangan sangat cantik dan amat mendamaikan terutama waktu pagi.
Musim2 cmni, parit depan umah in laws penuh air. So ape lagi mandi parit lo! Air die bersih dan sejuk. Aqim, papa & pak cu seronok la mandi parit. Aku tukang tengok je la. Tak kan la plak aku nak join walaupon dlm hati nak join. huhuhu..
Aqim mandi sampai kecut2 jarinyer. Tapi tetap mau berendam tak henggat. Seronok beno nye!
Anyway, aku suka balik kampung!



1 comment:

yong said...

bestnya mandi sungai!