Monday, June 6, 2011

Ber KUNG FU PANDA 2 bersama En Jijan, Mustaqim & Rayyan

Ari ni aku cuti bersama En Jijan..Dah janji nak bawak Aqim & Rayyan tengok KUNG FU PANDA 2. Aritu kat g masa ari Sabtu tak dapat tengok, sebab semua tiket SOLD OUT..huhu..

So ari ni g kat GSC Mid Valley, tiket kol 11 pagi. Itu pon dok barisan ketiga di hadapan..Kira ok la..Dua orang dewasa dan sorang kanak-kanak, Rayyan tak kira. Sebab arini bukan ari Rabu, so tiketnye harge RM13 (dewasa), RM6 (kanak-kanak), if hari Rabu tiketnye harga RM8 orang dewasa, kanak-kanak remain same-- RM6



 Gambo tiket je, gambo kat cinema xde..dok kejor budak2 yang lasak..tak koser nak snap gambo bagai..


Kredit to Google Images

Secara keseluruhannya citer ni memang BEST SANGAT, SANGAT BEST! Aku dengan En Jijan memang la enjoyed tengok citer ni. Rayyan bole plak tido in the middle of the movie.. Aqim plak tak berhenti bercakap..kepoh je.. Yang tak bole tahan ayat Aqim.."Mama ni nape pulak cakap cina ni"  Adoi ai..dia tengok subtitle tu kan tulisan cina, patutnye bukan cakap, tulisan..cakap nye dalam Bahasa English nak oi..hahaha..

Jap kang plak.."Mama..Aqim nk susu la" Cakap agak kuat ye! Selama ni kalu g jalan mana2 tak pulak mintak susu, tetiba time tengok movie ni la dia mintak plak.. Terpaksa la pujuk bagai supaya tak merengek..Jap kang tanya macam2 "Mama, yang tu papa dia ke?" Dia tanya Angsa tu bapak Po ke? hahaha..lain rupenye..lawak la..

Bila tengok Po masa kecik2, and anak arnab yang comel tu mula la Aqim seronok "Comelkan dia mama..tengok tu comel je" hahaha..

Pastu mengadu sejuk la plak. Aku pon lupo nak bawak kan sweater dia..dok jap kat aku bagi panas sikit. En Jijan dah dukung Rayyan yang tido tu..Movie dah nak abis baru dia bangun. Nasib bek tak meragam, menangis ke..bagus..bagus..

Sapo-sapo yang tak tengok lagi, KUNG FU PANDA 2, g la tengok. Sebab citer tu memang BEST!

Master Shifu: Remember dragon warrior, anything is possible when you have inner peace.

Po: You've got to let go of that stuff from the past because it just doesn't matter . The only thing that matters is what you choose to be now.

1 comment:

bobhandburry said...

Salam kunjungan, blog yg menarik.. senang2 singgah la ke blog saya ;)

http://www.zuwairiaiman.com