Monday, July 14, 2008

DUMEX DUGRO 1 PLUS

Hari Ahad, sebelum balik tu kita singgah TESCO Melaka. Memandangkan ade a few barang Aqim n barang umah dah abis, so p la shopping jap. Mak Uda pon menyibuk gak , nak beli barang die. Maklum la tempat die susah nk cari barang.

Masa nak cari susu Aqim, papa tak jumpa susu Lactogen 3 yang biasa Aqim minum tu. Pastu mama plak dok belek2 susu yang lain. Tengok cam Dugro ni ok. So mama suggest kat papa to change milk for Aqim. Papa tengok2, then papa cakap :

Papa : Ok ke tak ni Yang?
Mama : Mana la saya tau. Ok kut. Lagipon Aqim dah besar, tak kisah agaknyer tukar susu lain.
Papa : A'ah, Aqim ni sume die bedal je. hehehe..
Mama : Kita beli yang kecik dulu la, takut tak serasi nanti.
Papa : Eh, beli jer yang beso. Aqim ok nyer.
Mama : Ikut Ayg la, kalu Aqim tak serasi ayg minum susu tu. hehehe..
Papa : Ye la..

Dah dua hari minum Dumex Dugro 1 Plus ni, ok jer mama tengok Aqim. So, can continue drinks this milk lo...

Last week ade orang dari Anmum called, tanya mama dah try kasi Aqim minum susu Anmum tak? Hari tu mama try bagi Aqim, tengok elok jer. Tapi mama rasa susu tu cam tak best jer. Nak cari kat TESCO pon payah. Better mama tuko Dumex Dugro 1 Plus tu jer. senang nak cari.

4 comments:

wanie said...

irfan pun minum dugro ni...skarang honey flavor...irfan minum 2 jenis susu...satu lagi pediasure...sebab irfan kurang berat..pagi ngan malam minum pediasure

arine said...

Aqim minum yang perisa asli. Nanti nak try perisa coklat la plak. pdiasure tu leh gain weight ye? Kat umah Aqim minum Dugro, kat umah pengasuh die still minum Lactogen 3 sebab tak abis lagi.

liennasts said...

sama ngan anak saya.. setahun 7 bulan.. dumex dugro madu asli.. memula dulu beli anmum.. tapi bila dah besar ni, makin kuat minum susunya, tukar la dengan dumex.. rasa pun ok.. pernah lah sekali dua buat air nestum untuk diri sendiri guna susu ni.. soodapp..

zue said...

my dotter pn baru btukar ke dumex dugro 1+.. sblm ni bebelac tp nk msk 1thn mcm dh xsesuai.. buang air besar keras skit... try anmum xjadi jgk.. then try dumex dugro (tbace kar pa&ma dumex dugro baik utk pghadaman).. 3x minum dh blh buang air bsr ngn ok.. xnangis dh.. so continue ngn dumex dugro la.. ok la xder la mahal sgt..hehe