Monday, July 7, 2008

Saje2

Aqim dh pandai walk 6 step. Wah... best sungguh mama tengok Aqim ketawa2 masa berjalan tu.
Papa cakap masa mama p training tu, banyak kali la gak Aqim praktis jalan sendiri. Very good my boy..rajin2 berusaha ya..tak lama lagi tu msti dah leh jalan dengan propernyer.

Bab makan plak, ni yang mama risau sikit ni. Memandangkan gigi Aqim dah ade 6 batang n Aqim pon dah setahun lebih, so mama masak bubur nasi lembik takyah dikisar. Problemnyer Aqim tak reti mengunyah. Main telan jer, pastu cam nk termuntah plak dh. So, Aqim pon cam takmo makan. Ni yang risau takut berat badan turun. Mama Izan cakap maybe baru nak belajar kut, takpe la pelan2. Lama2 ok la tu. Mama ingat nk kisar dulu beras tu then baru masak jadi bubur. Ok kut camtu?

2 comments:

wanie said...

aqim dah setahun kan...kena biasakan dia makan bubur tak yah blender...lama2 nanti ok la...aqim dah ade gigi kan...

arine said...

aah dh setahun. Tu la sekarang ni nk bg die mkn nasi lembik jer. sekarang ni kalau makan lambat tul nk wait die mengunyah. Tapi wait je la sbb die baru nk belajar.