Monday, January 31, 2011

Apa yang nebes sangat tue??

Yang aku nebeskan ialah amik refresh course untuk driving!

Bagi mereka yang dah terror drive mungkin tu hal kecik, tapi bagi aku yang ade lesen, tapi dah bertahun tak drive, itu adalah cabaran yang hebat dlm diri ini oke!

Refresh course amik dengan Metro Driving Academy cawangan Subang. Bayaran yang dikenakan adalah RM30 sejam. Aku nak amik 4 jam. Tapi dapat amik 2 jam je.. Kisahnye begini...

Aku dah ckap dgn budak N ni nak belajar 4 jam, sabtu 2 jam and Ahad 2 jam. So dia pon ok la. Ari Sabtu, berjalan lancar la kelas refreshnye. Nebes ok bawak di jalan raya, bukit lagi and terus belajar parking..hahha..

Pastu dia ckp esok kelas akak kol 10 pagi la ye. So bab bayaran aku nak bayar yg 2 jam dulu, lagi 2 jam esok la. Katanye xpe la bayar sekali terus. Aku pon ok la.

Esoknye (Ahad) pagi2 kol 8 aku dpt message dari N cakap " Akak, kelas akak postpon next week, budak yang pagi ni nak postpon kelas dia kol 9 pagi, sorry ye". Bab ni yang aku tak berkenan, org lain punye pasal, kelas aku plak kena postpone! Pulak tu next week ye, kalu petang aku bole consider lagi la. Namanye refresh course, dah tentu la aku nak belajar berturut2 bukan minggu ni satu kali, minggu depan satu kali..hadoo..

So aku ckp dgn N, patutnye bukan akak yang kena postpone, budak tu la yg kena postponekan kelas dia. Si N tu ckp budak tu dah 2 minngu xdpt dtg. Dia tnye kalu hari bekerja bole x? Aku ckp klau hari bekerja kol 5 bole la, tu pon dia kena dtg kat sini  ajar, kalu aku nak g sana tak sempat la. Pastu dia ckp kalu hari bekerja area PJ tu jammed. Ok la kalu cmtu aku ckp refund je la RM60 tu..huhu

Patut la aku rasa cam berat hati nak bayar sekali gus, rupe nye ini la yang jadi..koikoi.. takpe la. Anyway si N tu ajar mmg ok. Tinggal aku mmg xmo amik refresh course selangnye sampai seminggu ye!

So hari Ahad, refresh course dengan En Jijan je la. Lokasi belajar di dalam UM ye! haha..ade la 3 kali pusing UM tu, abis kat Fakulti Pengajian Melayu tu aku g, sbb kawasan tu kan berbukit..hadoo telinga bingit ye bila si suami mengajar. Aku pulak jadi tensen! Tahan kan je la telinga ye..

Secara kasarnye aku dah bole dah bawak keta tu, cuma nye kat kawasan berbukit aku lom mahir lagi. Nak tukar gear pon agak kelam kabut sikit! haha..cuak beb!

Anyway aku yakin dengan latihan yang berterusan aku bole drive nanti!

1 comment:

Nafhatun Athirah Mohamed Azri said...

kak, saya boleh ajar akak..
free of charge..
ada berani?
heeheeheehee...
-naf yang paling best-