Sunday, January 2, 2011

Cuba-cuba resepi baru

Malam ni aku try masak resepi baru!

Resepi ni dapat dari buku masakan Chef Hanieliza. Actually Chef Hanieliza ade blog masakan dan aku sering gak la menjenguk ke blog beliau jika nak cari resepi. Yang aku suka Chef Hanieliza ni ialah cara dia tunjukkan cara memasak tu sangat simple. Memang gerenti jadi la. Sedap tak sedap tu belakang kira la..hahaha..
Sebab ape aku beli buku resepinye?

Sebab aku malas asyik nak bukak lappy n intenet. Buku ni aku bawak je masuk dapo. Sikit2 kang tengok.. sikit kang tengok lagi nak make sure ikut langkah memasak yang betol!
Ok mari tengok ape yang aku masak untuk malam ni
En Jijan nak buat tanda Peace, tapi aku paksa buat tanda Best! haha..bole x?



Ni aku namakan Sotong masak ala portugis..dalam buku resepi dia guna ikan pari, tapi aku tukar kepada sotong. Nama dlm buku resepi ialah Asam pedas bungkus..


Sebelum dimakan



Ni la buku resepinye yang cuma berharga RM5.50 saje


2 comments:

liwaniel said...

nampak sedap sotong tu

Madam Bling Bling said...

salam, reen...nice visiting ur blog. Knal akak lagi tak? kawan kak ika...kak fida 2nd la. hehehehe!